Adrese oficiale Club

Solicitare eliminare obligativitate vizare anuală a autorizației de mediu

Clubul Fermierilor Români a adresat o scrisoare Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu privire la obligativitatea vizării anuale a autorizației de mediu, un aspect de interes pentru membrii asociației.

Ordinul nr. 1.150/2020 privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu vizează solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu atât pentru desfăşurarea activităţilor existente, cât şi pentru începerea activităţilor noi, conform prevederilor art.5 din Ordinul nr.1798/2007 al Ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu.

Având în vedere tipologia fermierului din România, în condițiile în care rolul principal al acestuia este gestionarea cât mai eficientă a activității agricole, care de cele mai multe ori nu suportă modificări la nivelul activității existente sau al suprafeței gestionate, și în vederea reducerii birocrației actuale și simplificării activităților ANPM și ale fermierilor, Clubul Fermierilor Români propune identificarea unei soluții care să permită eliminarea modalității de vizare anuală a autorizației de mediu, întrucât activitățile fermelor vegetale din România înregistrează foarte puține modificări ale condițiilor inițiale de acordare a acestei autorizații.

Adresele transmise către Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pot fi consultate mai jos.