Membru Consiliu, Muntenia

Ciprian Andrei OLTEANU

Ciprian Andrei Olteanu este managerul de fermă al companiei Algap SRL din Călărași. Este membru în Consiliul Director al Clubului Fermierilor Români.

Principala responsabilitate a lui Ciprian este maximizarea productivității terenurilor, asigurându-se că activitățile de zi cu zi sunt bine planificate și că totul este pregătit în avans pentru diferite activități agricole. Ciprian coordonează activitățile de implementare a noilor tehnologii precum: rata de însămânțare variabilă, utilajele ghidate GPS, software-ul de gestionare a agriculturii pentru o mai bună planificare și o mai bună urmărire a consumului de intrare. El coordonează echipa din fermă, dezvoltă relațiile dintre clienți și furnizori, negociază contractele și supraveghează livrările.

Începând din 2016, Ciprian este președintele OUAI Unirea Călărași și prin această organizație a accesat două proiecte europene, în valoare totală de 2 milioane de euro, 100% nerambursabile. A dezvoltat un sistem de irigare pentru 750 ha și a implementat noi tehnologii: sistem GPS, monitorizare prin satelit, monitorizare automată a consumului de combustibil, software și monitorizare inputuri aplicate, stație meteo cu senzori subterani care monitorizează umiditatea solului.

Ciprian Olteanu are un master în contabilitate la Universitatea de Studii Economice din București. În 2012, a absolvit Facultatea de Administrare a Afacerilor (engleză) la Universitatea de Studii Economice din București. Din 2015, Ciprian urmează cursurile Facultății de Agronomie din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Ciprian este unul dintre absolvenții primei serii a programului de pregătire “Tineri Lideri pentru Agricultură”, precum și a primei serii a programului de perfecționare managerială ”Antreprenor în Agricultura 4.0”, organizate de Clubul Fermierilor Români.