Știri

Demersuri Club pentru ca sectorul agricol să fie inclus în apelul pentru Digitalizare

Clubul Fermierilor Români realizează demersuri continue care vizează creșterea competitivității sectorului agricol la nivel național. O astfel de direcție strategică este realizarea cadrului de dialog deschis împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), instituție care manifestă un interes aparte pentru sectorul agroalimentar.

Ieri a fost lansat apelul pentru Digitalizarea IMM-urilor, din care codurile CAEN aferente sectorului agricol au fost excluse, din cauza unor aspecte legate de metodologia măsurii.

Cu toate acestea, la solicitarea Clubului, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lucrează în această perioadă la elaborarea unui ajutor de stat dedicat sectorului agriculturii primare.

Clubul Fermierilor Români a argumentat în demersurile sale nevoia fermierilor români de a identifica noi oportunități de finanțare care să le permită implementarea de noi tehnologii prin care să reducă impactul asupra mediului, dar și să optimizeze costurile aferente producției. De asemenea, Clubul a evidențiat necesitatea ca fermierii să ia decizii informate, pe baza datelor obținute cu ajutorul soluțiilor digitale.

Rămânem în continuare optimiști, deschiși dialogului și colaborării în vederea atingerii obiectivului asumat, de transforma agriculturaa României într-un model de referință pentru agricultura europeană.