Agricultura României are nevoie de apă pentru asigurarea securității alimentare a Europei!

Fermierii români cer Comisiei Europene și Guvernului României includerea unor proiecte pentru agricultură finanțate din PNRR!


Clubul Fermierilor Români solicită urgentarea demersurilor Guvernului României pe lângă Comisia Europeană pentru modificarea PNRR și alocarea de fonduri pentru agricultură, cu prioritate pentru dezvoltarea sistemului de irigații și de desecare-drenaj.

Garantarea securității alimentare a Uniunii Europene, și nu numai, reprezintă o nouă provocare pentru statele membre, având în vedere situația geopolitică actuală. Efectele pandemiei de COVID 19 și războiul din Ucraina au arătat necesitatea acordării de prioritate la finanțare proiectelor din agricultură care contribuie la reducerea riscurilor climatice, creșterea randamentelor și producțiilor agricole.

Considerăm absolut necesară coordonarea acțiunii tuturor ministerelor relevante – MADR, MAE, MIPE – pentru solicitarea urgentă către Comisia Europeană a amendării PNRR, prin includerea finanțării programelor pentru o agricultură românească rezilientă și competitivă.

Vă invităm să susțineți propunerile Clubului Fermierilor Români privind refacerea sistemelor naționale de irigații și desecare-drenaj, prin includerea în PNRR a fondurilor aferente modernizării și extinderii infrastructurii de irigații și drenaj la nivel național.

Completați această petiție până pe 31 iulie 2022 pentru a vă exprima susținerea privind includerea finanțărilor pentru sistemele de irigații și desecare-drenaj în PNRR!



Vă mulțumim,

Echipa Clubul Fermierilor Români