Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 7 noiembrie 2022

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului

Problemele generate de lipsa precipitațiilor se acutizează și județul Constanta este un exponent de seamă al acestui fenomen. Nerăsărirea, răsărirea neuniformă, asociată cu îngălbenirea plantelor sunt fenomene în expansiune în zona de sud a Românei, precum și în zonele predispuse secetei precum Vrancea, Bacău, Vaslui și Iași. Este deja un semnal de alarmă extrem de serios, întrucât precipitațiile nu se văd deloc la orizont.

Piața orzului

La fel ca în cazul grâului, cultura de orz prezintă probleme care se vor acutiza, exact în zonele menționate la grâu: Constanța, Vrancea, Bacău, Vaslui și Iași.

Piața porumbului

Indicațiile porumbului în portul Constanța rămân pe aceeași platformă de 295-300 EUR/tonă. Portul Constanța este însă destul de aglomerat și spațiile de depozitare sunt din ce în ce mai puțin disponibile.

Piața semințelor de rapiță

Indicațiile rapiței se manifestă în aceeași matriță că în ultima perioadă, adică FEB23 minus 20-25 EUR/tonă pentru marfa livrată în paritatea CPT Constanța și cu FEB23 minus 15-20 EUR/tonă pentru marfa livrată la unitățile de procesare.

Piața semințelor de floarea-soarelui

Indicațiile primare pentru semințele de floarea-soarelui sunt de 565-570 USD/tonă în paritatea CPT Constanța. Procesatorii afișează aceleași niveluri de preț la unitățile de procesare, dar și ei au aceeași problemă de spațiu de stocare a mărfurilor.

Piața boabelor de soia

În România, indicațiile de preț pentru soia sunt la nivelul de 570 USD/tonă DAP unități de procesare pentru soia non-GMO. În perioada 1 iulie – 23 octombrie 2022 au fost importate aproximativ 84.000 tone de soia.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 5 - 12 noiembrie 2022



Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.