Știri

Reuniuni Zonale organizate de Clubul Fermierilor Români în toamna anului 2023

Prioritățile agriculturii românești, dezbătute la Reuniunile Zonale organizate de Clubul Fermierilor Români în toamna anului 2023


Clubul Fermierilor Români organizează în parteneriat cu Agricover Holding o serie de reuniuni regionale adresate fermierilor, în perioada septembrie- octombrie 2023.

În cadrul evenimentelor, asociația își propune să aducă în atenția fermierilor noutăți cu privire la principalele programe și măsuri dedicate fermierilor, precum și informații relevante care să-i ajute în luarea celor mai bune decizii în contextul actual al pieței de agribusiness în continuă schimbare.

Reprezentanții Clubului Fermierilor Români vor pune în dezbatere cu fermierii și se vor focusa pe o serie de subiecte precum:

  1. Impactul reformei PAC asupra fermierilor români la nivel de subvenții pentru perioada 2024-2027,
  2. Surse de finanțare pentru mediul rural, agricol și non-agricol,
  3. Ultimele noutăți pentru următorul an agricol și condițiile obligatorii pentru obținerea subvențiilor,
  4. Programul de formare Tineri Lideri pentru Agricultură,
  5. Programul de perfecționare managerială Antreprenor în Agricultură 4.0;

Florian Ciolacu, director executiv Club, și Bogdan Chiripuci, manager politici și programe pentru agricultură, vor prezenta o analiză de impact pentru performanța fermierilor din România, care vizează criza economică, războiul din Ucraina, Pactul Ecologic European și strategiile subsecvente. Totodată, vor aduce în atenția fermierilor cele mai recente informații privind Planul Național Strategic 2023-2027, precum și măsuri de sprijin pentru fermieri prin PNRR, programe operaționale și instrumente avantajoase de creditare.

Evenimentele sunt programate să aibă loc după următorul calendar: Constanța - 2 octombrie, Slobozia - 3 octombrie, Tuda - 5 octombie, Oradea - 9 octombrie, Timișoara - 10 octombrie, Iași - 16 octombrie, Bacău - 17 octombrie, Brăila - 18 octombrie, Buzău - 19 octombrie, Brasov - data neconfirmată încă.


Mai multe informații privind evenimentele Clubului Fermierilor Români organizate în 2023 pot fi accesate mai jos.