Adrese oficiale Club

Propunere Club date publice despre stocuri bunuri și alimente

Clubul Fermierilor Români a adresat o scrisoare Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, cu privire la posibilitatea introducerii unui nou articol OUG care vizează transparența activităților și deciziilor instituției.

Astfel, Clubul a propus includerea unui articol prin care să se stabilească caracterul public al datelor care fac referire la stocurile de bunuri și alimente încărcate de operatorii economici pe platforma pusă la dispoziție de Minister, date care să fie furnizate cu anonimizarea agentului economic, în scopul respectării caracterului de confidențialitate.

Acest demers va deservi în scop statistic publicul larg interesat de siguranța și securitatea alimentară a țării și va contribui în același timp la consolidarea relației dintre autoritățile publice, sectorul privat și cetățeni, având în vedere gradul de transparență oferit.

De altfel, această practică este deja realizată în alte state europene, chiar sub forma oferirii unui preț mediu pentru fiecare categorie de produs agroalimentar comercializat, la nivel săptămânal sau lunar.

Adresa transmisă către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale poate fi consultată mai jos.