Știri

Solicităm MADR modificări privind ordinul de utilizare a PPP

Clubul Fermierilor Români solicită Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să clarifice legislația referitoare la accesul fermierilor la modulul de instruire reglementat prin proiectul de modificare a Ordinului nr. 1356/1343/2018/51/2019 privind sistemul de instruire și certificare în scopul utilizării durabile a produselor de protecție a plantelor.

În cadrul scrisorii transmise către MADR pe 13 februarie 2023, Clubul a subliniat importanța consolidării unui cadru de dialog cu o abordare integrată asupra înțelegerii gradului de importanță a componentei educaționale în sectorul agricol.

Clubul Fermierilor Români solicită analizarea propunerii de clarificare a aspectelor care țin de garantarea accesului personalului din agricultură care a finalizat învățământul general obligatoriu, așa cum este prevăzut la art. 16, alin. (1) din Legea 1/2011.

În același timp, susținem pregătirea fermierilor care au absolvit minim 10 clase în cadrul cursurilor susținute de către Autoritatea Națională Fitosanitară.

Clubul Fermierilor Români a reiterat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale disponibilitatea de cooperare prin expertizele pe care le poate oferi, pentru creșterea competitivității afacerilor agricole din România.

Consultați scrisoarea adresată MADR la butonul de mai jos: