Știri asigurări

Agrar Basis, produs de asigurare Agra Asigurări

Agrar Basis: Asigurarea culturilor mari 


Agrar Basis este un produs pentru culturile de câmp precum: cereale, porumb, fructe oleaginoase, leguminoase, rădăcinoase.

O poliță de asigurare Agrar Basis acoperă mai multe tipuri de riscuri:

  1. grindină
  2. îngheț
  3. îngheț târziu de primăvară
  4. incendiu
  5. furtună
  6. ploi torențiale
  7. seceta pedologică în faza de răsărire și pachetul de reînsămânțare.

Începând cu data de 01.04.2019 prima de asigurare aferentă este subvenționabilă de către AFIR

Concret, puteți să vă recuperați 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către dumneavoastră.


Submăsura 17.1 „Contribuţii la primele de asigurare”

Sprijinirea fermierilor care accesează Submăsura 17.1 și creșterea numărului de fermieri care beneficiază de această facilitate sunt obiective majore pe care Brokerul de Asigurare al Clubului Fermierilor Români și le-a propus încă de la lansarea programului AFIR.

Sunteți beneficiarul Submăsurii 17.1 dacă:

  1. sunteți fermier activ;
  2. ați încheiat cu o societate de asigurare un contract de asigurare pentru riscurile prevăzute de prezenta Submăsură și v-ați angajat să plătiți valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contract;
  3. sunteți persoană fizică/juridică română care acţionează în nume propriu;
  4. aveți vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi la data depunerii Cererii de Finanţare;
  5. utilizați terenuri agricole (cu excepția suprafețelor cultivate cu struguri pentru vin) și/sau dețineți, creșteți sau exploatați animale;
  6. ați încheiat contractul de asigurare pentru toate suprafețele cultivate cu același tip de cultură/ pentru întreg efectivul de animale aferent aceleiași specii existente în cadrul exploatației; în cazul plantațiilor pomicole/ viticole se va asigura întreaga suprafață plantată cu aceeași specie.