Știri

Clubul la Masa rotundă “Investim în viitor – Investiții verzi pentru mediul IMM”

Clubul Fermierilor Români a participat luni, 7 noiembrie, la Masa rotundă “Investim în viitor – Investiții verzi pentru mediul IMM”. Evenimentul a marcat doua întâlnire din seria de evenimente „Investim în viitor" organizate de BCR și Asociația ECOTECA.

Discuțiile s-au conturat în explorarea perspectivelor de dezvoltare sustenabilă pentru sectorul antreprenorial din România – cu precădere sectorul agroalimengtar. Au fost analizate și dezbătute principalele provocări pe care le întâmpină mediul de afaceri în accesarea finanțărilor pentru investiții verzi. Lipsa de informații centralizate despre disponibilitățile și instrumentele financiare prezente în piața a fost unul din elementele centrale ale discuției.

În cadrul discuțiilor, Clubul Fermierilor Români a construit pornind de la elementul central al discuției pe importanța multiplicării direcțiilor de finanțare sustenabilă prin investiții verzi în sectorul agroalimentar pentru a asigura atât dezvoltarea sectorului în concordanță cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, cât și independența sa energetică – pentru a asigura continuitatea activităților de procesare într-un mod prietenos cu mediul înconjurător. Din partea Clubului a participat la întâlnire Mădălina Deaconu, Specialist Proiecte și Programe pentru Agricultură.

Masa rotunda a pus în aceeași încăpere părțile interesate activ de tranziția către susținerea investițiilor verzi și a fost susținută de KPMG Romania, Next Renewable, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov și, în mod special, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) – care e catalizator al investițiilor verzi în România și Uniunea Europeană prin programe dedicate.