Știri asigurări

Noi riscuri de la Agra Asigurări pentru campania 2021-2022

Dorim să vă informăm despre actualizarea Condițiilor generale de asigurare Agra Asigurări pentru campania 2021/2022.

Principalele modificări aduse sunt următoarele:

  1. În cadrul pachetului de reînsămânțare pentru culturile de cereale de toamnă și rapiță a fost inclus un nou risc: Dăunători specifici.
  2. A fost extinsă paleta de riscuri pentru culturile de primăvară cu următoarele riscuri care pot fi alese doar în cadrul Pachetului de reînsămânțare: Daune produse de particulele de nisip/sol antrenate de vântul puternic/Crustă și Spălarea solului.
  3. A fost majorată cu 10% despăgubirea pentru “cheltuiala tehnologică suplimentară” cauzată de riscul grindină în cazul strugurilor pentru vin/de masă, care au suferit daune după stadiul de vegetație BBCH 85 “Struguri în pargă”.
  4. Daunele cauzate de Furtună/ Ploaia torenţială culturilor de cereale, rapiță și muștar se despăgubesc procentual în funcție de stadiul de dezvoltare al culturii la momentul producerii daunei.

Termenele de depunere a cererilor de asigurare pentru culturile de toamnă sunt următoarele: 

  1. Pachet de reînsămânțare (include seceta pedologică, foc, furtună/ploaie torențială, îngheț, nisip/crustă/spălarea solului și dăunători specifici): Rapiță: 31.08, Cereale de toamnă: 30.09.
  2. Secetă pedologică în faza de răsărire (doar în combinație cu foc, furtună/ploaie torențială, îngheț): Rapiță: 31.08, Cereale de toamnă: 30.09.

Pentru informații suplimentare accesați:

  1. Condiții generale de asigurare
  2. Formular cerere de ofertă Agrar Basis 2022

Ofertele se vor emite începând cu 16 August 2021.

Pentru mai multe informații, pentru sprijin și consiliere, vă rugăm să contactați reprezentantul CFRO Broker de Asigurare din județul dvs. sau să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected].