Știri asigurări

Notificare compensare rate neachitate pe decontul de daună Agra Asigurări

Având în vedere că sezonul de daune a început, dorim să readucem în atenția dvs. modul de abordare a plății primelor de asigurare în cazul producerii daunelor din două perspective diferite: Submăsura 17.1 și condițiile generale din contractul de asigurare.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar în cadrul Submăsurii 17.1, trebuie îndeplinită ca și condiție plata integrală a primei aferente contractului de asigurare.

Totodată, în cazul plății de despăgubire, conform condițiilor generale de asigurare, toate ratele neachitate aferente tuturor poliţelor încheiate pe perioada curentă de asigurare devin, în cazul producerii de evenimente, scadente pe loc şi se compensează cu despăgubirea acordată.

Acest lucru generează timpi de procesare suplimentari deoarece AFIR vă va solicita dovada plății ratelor, iar în situația în care acestea au fost oprite la decontul de despăgubire, dvs. trebuie să achitați aceste rate și să așteptați operarea contabilă a restituirii compensării.

 Soluția pentru reducerea timpului de așteptare pentru primirea subvenționării este ca, după avizarea riscurilor produse, în cazul în care pe protocolul de evaluare a daunelor se stabilesc procente de plată a despăgubirilor, dvs. să efectuați de îndată plata primelor neachitate.

Pentru mai multe informații, pentru sprijin și consiliere, vă rugăm să contactați reprezentantul CFRO Broker de Asigurare din județul dvs. sau să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected].