Adrese oficiale Club

Propuneri Club privind Verticala Agroalimentară a Suinelor

Clubul Fermierilor Români susține și promovează inițiative de interes național menite să sprijine dezvoltarea și extinderea unui model românesc de agricultură performantă.

Grupul de reflecție (ThinkTank pe Strategie pentru Agricultură) din cadrul Clubului Fermierilor Români a realizat o analiză privind dificultățile actuale ale sectorului suinelor și a identificat un ansamblu de măsuri și acțiuni care să contribuie la echilibrarea balanței comerciale de produse agro-alimentare a României pentru acest sector.

Analiza a confirmat necesitatea unei abordări integrate a sectorului suinelor, sens în care propunerile Clubului vizează întreg lanțul constituit în Verticala Agroalimentară a Suinelor (VAS).

Clubul a elaborat și transmis în atenția autorităților un document care prezintă conceptul VAS și direcțiile de acțiune ale programului de relansare a sectorului și face o analiză a situației actuale, stabilește cauzele declinului, evidențiază riscurile absenței unei intervenții sistemice și integrate a statului, alături de partenerii privați din sector, face propuneri concrete de acțiune pe termen scurt, mediu si lung pentru echilibrarea balanței comerciale privind carnea de porc, stabilește posibile fluxuri de lucru între partenerii (membrii VAS) de program pentru atingerea obiectivelor și evaluează posibilul impact al programului.

Adresa oficială și documentul concept au fost transmise către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, și pot fi consultate integral mai jos.