Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 11 aprilie 2022

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului


Raportul USDA a adus schimbări la nivel de volume disponibile în bazinul Mării Negre.

Sunt semne de întrebare în ceea ce privește valoarea producției din România, atât la culturile de toamnă, cât și la cele de primăvară, din cauza lipsei de apă persistente pe care am traversat-o.

Piața orzului


Indicațiile orzului recoltă nouă se situează la același nivel ca săptămâna trecută, în paritatea CPT Constanța.

Piața porumbului


Prețul porumbului la nivel local a înregistrat o scădere față de săptămâna trecută. La nivelul recoltei noi, prețurile sunt extrem de timide în acest moment. Premisele de lucru sunt încă în faza de număr de hectare și producții normale, ceea ce conduce la o stare de lejeritate a prețului.

Piața semințelor de rapiță


Prețul recoltei noi de rapiță indică nevoia de aprovizionare, precum și conștientizarea faptului că rapița este cash-commodity și se va vinde foarte rapid la recoltare.

Piața semințelor de floarea-soarelui


În România, indicațiile semințelor de floarea-soarelui sunt calmate, în sensul scăderii nivelului lor. Prețul semințelor de floarea-soarelui recoltă nouă, în schimb, tinde să se amplifice și înregistrează un nivel mai ridicat în comparație cu anul trecut.

Piața boabelor de soia


Producția argentiniană de soia ar putea scădea din cauza secetei și a înghețului la care a fost supusă. Casele de analiză locale au efectuat deja tăieri în recolta argentiniană și țin sub observație nopțile cu îngheț care s-au succedat de la sfârșitul lunii martie 2022. Brazilia a înregistrat la rândul ei o scădere a producției.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 9 - 23 aprilie 2022


Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.