Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 12 septembrie 2022

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului


În piața locală, procesatorii se aprovizionează într-un ritm lent. Majoritatea fermierilor au speranța unui preț mult mai bun în perioada iernii 2023. Efectele războiului din Ucraina se văd în continuare pe teritoriul românesc și acest aspect se cuantifică în valorile de import ale grâului din această origine.

Piața orzului


Nu se înregistrează modificări de esență în valorile de achiziție CPT Constanța pentru orz furajer. La nivel regional, nu se văd perturbări ale prețului oferit în originile tradiționale.

Piața porumbului


Recoltarea porumbului a început în România și estimăm un nivel de recoltare de 10% din suprafață. Randamentele, precum știm, sunt extrem de mici, iar producția este în continuare cotată la maxim 8,2 mil. tone.

Piața semințelor de rapiță


În piața locală, observăm un Premium negativ mai mare aplicat la indicația NOV22.

Piața semințelor de floarea-soarelui


Indicațiile semințelor de floarea-soarelui au scăzut extrem de mult în paritatea CPT Constanța. Cotațiile bonusului pentru semințele de floarea-soarelui cu conținut ridicat de acid oleic rămân în jurul valorii de 60 USD/tonă. Procesatorii români au scăzut în mod dramatic nivelul de preț al semințelor de floarea-soarelui și vedem niveluri extrem de reduse la cei mai mulți dintre cei care compun piața de profil.

Piața boabelor de soia


Indicațiile procesatorilor locali pentru recolta de soia au scăzut. La nivel global, menționăm că guvernul argentinian a alocat un fond de 300 mil. USD pentru acordarea unui curs de schimb preferențial fermierilor care vând soia către export. Acesta se numește dolar – soia, va fi valabil până la 30 septembrie și are ca scop stimularea exporturilor.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 10 - 17 septembrie 2022



Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.