Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 15 august 2022

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului


Recoltarea grâului s-a încheiat și, drept consecință primară a capitalizării în ferme, a intrat în faza de așteptare a unor vremuri mai bune. O bună parte a mărfurilor se află însă în stocurile intermediarilor locali.

Piața orzului


Orzul urmează traiectoria grâului și, deși indicațiile de preț ar fi trebuit să fie mai mari, acestea sunt influențate de volumele rusești din bazinul Mării Negre.

Piața porumbului


Procesatorii și fabricile de furaje caută cu asiduitate cantități de porumb din recolta locală. Reticența este însă cuvântul de ordine în acest zile teribile pentru recolta românească de porumb. Timid, în unele zone s-a intrat în modul “first cuts”, dar randamentele la hectar sunt dezamăgitoare.


Piața semințelor de rapiță


În cadrul pieței interne, prețurile scad cu diferența logistică dintre unitățile de procesare și portul Constanța.

La nivel regional, menționăm că Rusia va renunța la interdicția de export a rapiței începând cu 31 august 2022, iar acest aspect va facilita exportul de rapiță rusească în Asia.


Piața semințelor de floarea-soarelui


Indicațiile portului Constanța au ajuns la un nivelul mai ridicat față de săptămâna trecută, iar procesatorii locali nu se lasă cu nimic mai prejos. Pentru loturi ferme se oferă același nivel de preț în paritatea DAP Procesator.

Piața boabelor de soia


La nivel global, SUA se confruntă cu condiții de secetă în Midwest, care se mențin de ceva vreme și ar putea pune în pericol volumul total de soia al Statelor Unite.


Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 13 - 26 august 2022



Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.