Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 22 august 2022

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului


Indicațiile scad în fiecare zi, pe măsură ce ne apropiem de expirarea indicației SEP22. Contextul actual indică în continuare un grad ridicat de retenție a grâului practicat de către fermieri. Etapele de vânzare pe care le-am tot enumerat au condus la ieșirea din ferestrele optime de vânzare, iar acum grâul se află în depozite. Speranțele fermierilor se leagă de un potențial de creștere spre iarna lui 2023.

Piața orzului


Orzul a urmat o traiectorie descendentă din punct de vedere al prețului. Stocuri de orz există în țară, însă fermierii procedează ca și în cazul grâului.

Piața porumbului


Indicațiile portului Constanța se reduc și în cazul porumbului românesc. Recolta românească de porumb nu are parte de nicio ameliorare. Ploile care au căzut vor genera doar un pat germinativ mai bun pentru însămânțările de toamnă.

Piața semințelor de rapiță


Sezonul de însămânțare a început în România și notăm deja rapița răsărită în județul Călărași. Apa de care câmpurile au beneficiat în ultima perioadă a ajutat semințele să germineze. Este un semn bun pentru cultura rapiței în România.

Piața semințelor de floarea-soarelui


Indicațiile au căpătat consistență, conform analizelor noastre anticipative. Pe piața românească, recoltarea este în plină desfășurare. Și în cazul semințelor de floarea-soarelui asistăm la formarea retenției de mărfuri.

Piața boabelor de soia


SUA vede deja la orizont recolta nouă de soia și zig-zag-ul bursier din CBOT pe care l-am observat în ultimele zile exact acest lucru exprimă. Factorul vreme este cel care a generat scăderile abrupte asociate cu creșterile indicațiilor de preț.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 20 - 27 august 2022



Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.