Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 29 august 2022

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului


Indicațiile portului Constanța rămân aceleași, coordonate de cererea existentă. În piață locală, procesatorii fixează o plajă de prețuri impactată de condițiile calitative contractuale, întrucât specificațiile calitative nu sunt atât de prietenoase față de cele care formează standardul pieței de export. Credem că există soluții pentru consolidarea relației dintre procesatori și fermieri, cele două părți ale lanțului de aprovizionare-producție.

Piața orzului


La nivel local, fermierii au stocuri nevândute, în speranța că va creste prețul. La nivel regional, menționăm că MIT IORDANIA a achiziționat 120.000 tone de orz, CFR Aqaba.

Piața porumbului


Prețurile inland sunt oferite de sectorul zootehnic la unitățile proprii, în paritatea DAP, precum și de către comercianți în paritatea FCA Ferme. Trebuie menționat că mărfurile ucrainene sunt asimilate prin indigenizare și sunt introduse în procesare.

Piața semințelor de rapiță


În planul însămânțărilor de toamnă, înregistrăm startul acestora și răsărirea rapiței românești. La răsărire au contribuit ploile care au făcut posibilă germinația semințelor. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt pe un traseu favorabil.

Piața semințelor de floarea-soarelui


Fermierii au început să vândă mărfurile. Putem spune că blocajul nu mai există, iar procesatorii cumpără pe măsura recoltării. Acesta este un semn că fluxul comercial funcționează.

Piața boabelor de soia


SUA, prin Crop Farmer Tour, ne indică o scădere marginală a productivității. În ceea ce privește vânzările, USDA a declarat că inspecțiile săptămânale la export de soia au totalizat 686.583 de tone în săptămâna încheiată la 18 august.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 28 august - 9 septembrie 2022



Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.