Adrese oficiale Club

Solicitare privind acordarea microgranturilor și granturilor de capital de lucru

Clubul Fermierilor Români a adresat o scrisoare Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene cu privire la inițiativa existentă care vizează acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Clubul a semnalat un aspect de interes pentru fermieri, care vizează condițiile de eligibilitate ale propunerii de ordonanță lansate în dezbatere publică. Astfel, conform formatului actual al ordonanței, entitățile juridice, PFA-urile și II-urile care au avut angajați în anul 2019 nu vor putea să acceseze nici microgranturile, nici granturile pentru capital de lucru.

Având în vedere situația la nivel național din sectorul agricol, unde majoritatea fermierilor au ales ca formă de organizare PFA-ul sau II-ul, înregistrând la nivelul acestor forme juridice cifre de afaceri semnificative, în condițiile unui anumit număr de angajați pentru anul 2019, Clubul a solicitat reanalizarea acestei situații, astfel încât acești agenți economici să poată avea acces la granturi pentru capital de lucru în aceleași condiții ca IMM-urile.

Prin menținerea formei actuale a ordonanței, fermierii mici vor fi dezavantajați, iar fondurile se vor distribui cu precădere către procesatori și fermierii mari.

Adresa transmisă către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene poate fi consultată mai jos.