Adrese oficiale Club

Solicitare APIA segmentare fermieri în funcție de vârstă

Clubul Fermierilor Români urmărește cu atenție deciziile europene adoptate la nivelul României pentru susținerea sectorului agricol. Impactul politicilor publice gestionate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură privind încurajarea activității agricole a tinerilor fermieri reprezintă un subiect de interes pentru organizația noastră.

Realizarea schimbului de generații, menținerea și dezvoltarea comunității rurale sunt priorități pe care le urmărim constant și chiar le susținem prin programul de formare Tineri Lideri pentru Agricultură, care deja se bucură de recunoașterea și participarea a peste 100 de copii de fermieri din 2019 de când a fost lansat programul.

Pentru a analiza impactul noii Politici Agricole Comune asupra tinerilor fermieri români și a elabora propuneri de acțiuni concrete pentru încurajarea preluării afacerilor familiale de către tânara generație, am solicitat APIA o clasificare a administratorilor fermelor care prezintă cereri de plată în cadrul instituției, cu realizarea unei segmentări în funcție de vârstă, la nivel de județ, din ultimii 10 ani.

Adresa transmisă către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate fi consultată mai jos.