Adrese oficiale Club

Adresă CFRO și FNCR acordare ajutor minimis fermierilor din sudul României


Clubul Fermierilor Români și Federația Națională „Cartoful” din România au semnalat Ministrului Agriculturii Petre Daea un aspect de interes în ceea ce privește procedura de acordare a schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum”.

Cele două organizații supun atenției ministrului necesitatea de a lua în considerare acordarea acestui ajutor financiar de maxim 200 EURO/ha inclusiv fermierilor din zona de sud a țării, care au recoltat deja cartoful timpuriu.

Având în vedere prevederile enunțate la lit. b) să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 29 noiembrie a anului de cerere din procedura de acordare a schemei de ajutor de stat, CFRO și FNCR propun includerea fermierilor care au început activitatea de recoltare înainte de termenul de depunere a documentelor justificative, prin elaborarea și depunerea la DAJ a unei declarații pe propria răspundere, precum și a documentelor doveditoare care să ateste vânzarea producției pentru cartoful de consum.

Accesul cât mai multor producători din zona culturii cartofului la ajutorul de stat acordat prin intermediul schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției pentru cartoful de consum” are potențialul de a acționa drept catalizator pentru îmbunătățirea performanței economice a sectorului de producție și comercializare a cartofului autohton.

Adresa transmisă către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale poate fi consultată mai jos.