Comunicate de presă

Întâlnire ministru Ioan Marcel Boloș cu reprezentanţii Clubului Fermierilor Români

Tinerii au un rol crucial în crearea unui sistem agricol durabil și eficient în viitor. Aceștia înțeleg avantajele digitalizării, înțeleg obligația față de generațiile viitoare de a adopta practici ecologice și recunosc necesitatea de a maximiza utilizarea tehnologiei și de a menține o mentalitate sănătoasă pentru a spori productivitatea.

Ieri în cadrul Agrinnovator - grup de lucru menit să sprijine tinerii fermieri în adoptarea de practici agricole durabile, Alin Luculeasa, tânăr absolvent al seriei a III-a a programului Tineri Lideri pentru Agricultură, a susținut o prezentare despre tehnologia pe care a dezvoltat-o în ferma sa.

Totodată, ne-am bucurat și de prezența domnului ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, care a purtat un dialog cu tinerii lideri din acest grup, despre Digitalizare și Agricultură Regenerativă:

„În urma unor discuții cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cât și cu Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și Creștere a Precipitațiilor, s-a identificat nevoia de investiții în echipamente care pot fi finanțate prin politica de coeziune. Tot prin politica de coeziune se vor putea finanța și programe pentru calificarea forței de muncă și digitalizare în sectorul agricol”, a spus ministrul Marcel Ioan Boloș.

Agricultura românească are nevoie de tineri determinați care să producă schimbarea de care România are nevoie. Programul gratuit dezvoltat de Clubul Fermierilor Români - Tineri Lideri pentru Agricultură - susține anual tineri fermieri cu scopul de a-i forma ca lideri în agricultură.


Mai multe informații despre programul ”Tineri Lideri pentru Agricultură” puteți accesa la butonul de mai jos.

Întâlnirea tinerilor fermieri cu ministrul Ioan Marcel Boloș reflectată în mass media


Impresii în urma întâlnirii tinerilor fermieri cu ministrul Ioan Marcel Boloș