Știri

Măsura 4.1.1-BIS, investiții destinate retehnologizării

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat perioada de înscrieri pentru apelul de finanțare 4.1.1-BIS Investiții în retehnologizarea IMM-urilor.

Începând cu data de 28 septembrie 2022, potențialii beneficiari se pot înrola în aplicația IMMRECOVER pentru pregătirea documentelor.

Lansarea apelului de proiecte și depunerea propunerilor de proiecte va avea loc pe data de 25 octombrie 2022, iar apelul se va încheia pe data de 31 octombrie 2022. Potențialii beneficiari se pot înrola în continuare în aplicația IMMRECOVER pentru pregătirea și verificarea documentelor necesare înscrierii.

Conform ghidului solicitantului, valoarea minimă a grantului este de 50.000 EURO, iar valoarea maximă acordată nu poate depăși 200.000 EURO (sector de servicii), respectiv 500.000 EURO (sector de producție), privind realizarea de investiții în cadrul microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).

Pentru sectorul industriei alimentare, panificație, patiserie și alte activități asimilate acestora inclusiv, procesare, depozitare, prelucrare, distribuție și ambalare, bugetul alocat în cadrul apelului este de 89.535.149 EURO.

Apelul finanțează inclusiv, afacerile care își desfășoară activitatea pe cel mai uzual cod CAEN destinat agriculturii 5210-Depozitări (poate fi și cod CAEN secundar în activitate).

Măsura 4.1.1-BIS vizează cu precădere industria alimentară și alte industrii, fără includerea sectorului agricol.

Membrii care doresc să acceseze finanțare prin intermediul acestui apel de finanțare sunt invitați să ne contacteze pentru mai multe detalii.

Contact: Bogdan Chiripuci, [email protected]

Clubul Fermierilor Români sprijină în permanență demersurile fermierilor membri privind retehnologizarea și încurajează accesarea acestei măsuri pentru susținerea spiritului antreprenorial în dezvoltarea și creșterea sustenabilă a sectorului agroalimentar național.