Articole

Noutăți pe piața utilajelor agricole prezentate la ExpoAgroUtil 2022

În perioada 12 -15 mai 2022, Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare a participat la cea de-a 29-a ediție a târgului ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment agricol din sud-estul țării, organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

Târgul este specializat în prezentarea de utilaje, echipamente şi materii prime, finanțare și asigurări (în special din domeniul agricol), flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri, sere şi altele.

Clubul Fermierilor Români vă oferă în cele ce urmează un rezumat al noutăților prezentate la târg și al discuțiilor avute cu expozanții în ceea ce privește piața utilajelor agricole.

  1. Din punct de vedere al participării expozanților, am observat atât prezența distribuitorilor, cât și a producătorilor direcți de utilaje agricole.
  2. Unii expozanți se declară optimiști în ceea ce privește disponibilitatea utilajelor pentru sfârșitul trimestrului 3 și începutul trimestrului 4 al acestui an. Cu toate acestea, sunt așteptate unele creșteri de preț din cauza majorărilor înregistrate la prețul oțelului și al produselor petroliere.
  3. Există asigurări că nu vor apărea sincope în aprovizionarea cu aditiv Adblue în perioada campaniei de vară și toamnă.
  4. Deși din ce în ce mai des se vehiculează ipoteza unor probleme apărute la fabricanții de pneuri din cauza lipsei unei substanțe (negrul de fum) provenind din Rusia, distribuitorii prezenți la târg au confirmat faptul că dețin în stoc toate dimensiunile de pneuri și curele de transmisie sau le pot obține de la producător.

Clubul Fermierilor Români oferă membrilor săi servicii de consultanță și consiliere privind utilajele agricole, în premieră pe piața din România pentru o asociație de fermieri.

Fermierii interesați să acceseze serviciile de consultanță utilaje agricole oferite de Clubul Fermierilor Români au la dispoziție următoarele date de contact:

Radu Călin Meșină, [email protected], 0751.291.693.

Mai multe informații aici: https://cfro.ro/utilaje-agricole