Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 24 aprilie 2023

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul sinteză privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos, pentru varianta integrală.

Piața grâului

În luna mai, în mod tradițional, nu se efectuează vânzări prea mari. Situația este una recurentă în fiecare an, transformându-se într-un obicei statornicit în care ceea ce nu s-a vândut forward până în mai se mai vinde până la recoltare.

Piața orzului

UNIUNEA EUROPEANĂ crește nivelul de prognoză al recoltei viitoare de orz până la nivelul de 54 milioane de tone.

Piața porumbului

UNIUNEA EUROPEANĂ. O nouă prognoză de recoltă provine dinspre Comisia Europeană, iar ea situează recolta viitoare de porumb a Uniunii Europene la nivelul de 65 milioane de tone.

Piața semințelor de rapiță

Rapița este condiționată de cei doi parametri pe care-i cunoaștem foarte bine: cotațiile energiei fosile și complexul VegOil. Ambii au acționat în consecință și au determinat spike-uri.

Piața semințelor de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui rămân pe același palier ca înainte de Sărbătoarea ortodoxă de Paște. Nu s-au efectuat modificări în acest sens.

Piața boabelor de soia

UNIUNEA EUROPEANĂ. Importurile totale de soia boabe în acest sezon de comerț au atins nivelul de 9.5 milioane de tone.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 22 aprilie - 1 mai 2023


Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, expert piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.


Rapoartele de piață sunt disponibile membrilor aderați ai Clubului. Abonamente pentru conținutul integral sunt disponibile exclusiv prin serviciile consultantului.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.