Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 27 martie 2023

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul sinteză privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos, pentru varianta integrală.

Piața grâului

Indicațiile Portului Constanța pierd în săptămâna precedentă. România nu generează export suficient de puternic. Încetineala exportului de grâu va genera surplusul cu care vom trece în recolta nouă.

Piața orzului

Indicațiile de preț ale orzului furajer suferă o scădere, în acord cu indicațiile grâului. Fermierii din Ucraina au început însămânțarea orzului de primăvară.

Piața porumbului

Indicațiile porumbului în portul Constanța scad. În ceea ce privește recolta veche de porumb, statusul exportului față de import rămâne în aceiași parametri.

Piața semințelor de rapiță

Spike-ul pe care l-am văzut pe Euronext la final de săptămână nu este decât o palidă consolare a ceea ce a fost.

Piața semințelor de floarea-soarelui

Portul Constanța prăbușește efectiv prețul semințelor de floarea soarelui . Ceea ce am susținut de două rapoarte încoace se adeverește, din păcate pentru fermieri.

Piața boabelor de soia

UNIUNEA EUROPEANĂ a ajuns la un nivel de import de 8.5 mil tone.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 25 martie - 1 aprilie 2023 (ploi)




Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, expert piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.


Rapoartele de piață sunt disponibile membrilor aderați ai Clubului. Abonamente pentru conținutul integral sunt disponibile exclusiv prin serviciile consultantului.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.