Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 27 februarie 2023

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului

Fermierii români trebuie să fie foarte atenți la semnale și să genereze flux de marfă. Judecând prin starea de astăzi a recoltelor în România, nu avem motive de îngrijorare cu privire la volume. Dar România trebuie să facă primul pas, fermierii trebuie să fie înaintea altora în piață pentru conservarea potențialului noii recolte.

Piața orzului

În piața locală a orzului, s-au remarcat pentru o perioadă scurtă de timp creșteri de preț pe fondul unei cereri scurte de aprovizionare spot la anumiți cumpărători ce trebuiau să completeze nave în așteptare la încărcare

Piața porumbului

Indicațiile porumbului în portul Constanța încep să scadă. Este un efect generat de raportul NASS al USDA, precum și de raportările IGC în ceea ce privește producția, stocurile și consumul la nivel global. Era un lucru previzibil, căci din aceste raportări au reieșit concluziile pe care le enumeram și în numărul precedent.

Piața semințelor de rapiță

Cotațiile rapiței în portul Constanța pendulează conform EURONEXT. Indicațiile variază de la cumpărător la cumpărător, în funcție de interesul său.

România are o problemă astăzi. Stocurile de rapiță sunt la un nivel ridicat.

Piața semințelor de floarea-soarelui

În acest moment, avem un tempo scăzut al cererii cauzat de aglomerarea de ulei brut din portul Chornomorsk și lipsa navelor care trebuie să sosească la încărcare. Este un lucru care, asociat cu un USD ce s-a întărit în ultima săptămână, creează presiune pe prețul materiei prime.

Piața boabelor de soia

În România, indicațiile de preț pentru soia sunt la nivelul de 560 USD/tonă DAP unități de procesare pentru soia non-GMO.

UCRAINA. Exporturile săptămânale de oleaginoase au scăzut în săptămâna încheiată pe 22 februarie, din cauza întârzierilor în inspecțiile de la Istanbul.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 25 februarie – 11 martie 2023 (ploi)



Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.