Comunicate de presă

Programul Antreprenor în Agricultura 4.0 a ajuns la a doua serie de absolvenți

Clubul Fermierilor Români a organizat pe data de 17 februarie festivitatea de absolvire a celei de-a doua serii de cursanți ai programului de perfecționare managerială Antreprenor în Agricultura 4.0.

Participanții au urmat cursuri multidisciplinare timp de 21 zile, grupate în 5 săptămâni, în perioada noiembrie 2022 - februarie 2023, în care au aprofundat modalitatea de a-și menține și dezvolta propriile afaceri agricole în perioada următoare, prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, prin diversificarea activităților existente și prin înțelegerea conceptelor care vizează liniile de finanțare disponibile la nivel național și european. De asemenea, aceștia au beneficiat de oportunități unice de dezvoltare a abilităților antreprenoriale, de dezvoltare personală, precum și de oportunități de networking cu alți antreprenori din sectorul agricol.

Prin programele de formare pe care le desfășoară, Clubul urmărește să sprijine sectorul agricol în transformarea digitală, în alinierea la tendințele europene din domeniul agriculturii, dar și la facilitarea schimbului generațional. Suntem încântați să vedem că Programul Antreprenor în Agricultura 4.0 a reușit să ofere un mediu propice pentru perfecționarea abilităților cursanților noștri”, a declarat Directorul Executiv al Clubului Fermierilor Români, Florian Ciolacu.

Managerul programului Antreprenor în Agricultura 4.0, Bogdan Chiripuci, a declarat că este mândru să vadă că programul prinde tracțiune și este apreciat de încă 31 de fermieri performanți la nivel național. „Este un program pe care noi, Clubul Fermierilor Români, l-am gândit ca pe un mini-MBA, prin care să oferim managerilor de ferme informații actuale într-o manieră concentrată, dar eficientă și practică. Am pregătit, alături de cei mai buni traineri în domeniu, o curriculă complexă, care vizează atât dezvoltarea abilităților manageriale, cât și îmbunătățirea cunoștințelor financiare, tehnice și legislative”, a explicat Bogdan Chiripuci.

Florin Stegariu, absolvent al celei de-a doua serii și membru în Consiliul Director al Clubului, s-a declarat impresionat de experiența de învățare și de dezvoltare personală de care a avut parte, dar și de interacțiunea cu colegii săi. „A fost o experiență inedită, alături de colegi fermieri dedicați și pasionați. Programul ne-a oferit oportunitatea de a învăța despre cele mai inovatoare tehnologii si tendințe in agricultură, precum și despre modalitățile eficiente de a gestiona afacerea. Pe lângă acestea, ne-a atras atenția asupra importanței rezilienței in acest domeniu, care poate fi uneori incert și provocator. Ne-a învățat cum să ne adaptăm la schimbări și sa găsim soluții creative pentru a ne îndeplini obiectivele”, a spus Florin, în urma experienței Antreprenor în Agricultura 4.0.

Programul Antreprenor în Agricultura 4.0 a fost lansat în 2021 și are ca scop dezvoltarea capacităților antreprenoriale ale managerilor de ferme prin alinierea la tendințele actuale, care vizează utilizarea tehnologiilor de ultimă generație și creșterea ambițiilor de mediu la nivelul sectorului agroalimentar. Programul este organizat de Clubul Fermierilor Români și se adresează fermierilor cu cel puțin 5 ani de experiență în administrarea fermelor sau absolvenților programului Tineri Lideri pentru Agricultură. Cursurile oferă participanților atât informații teoretice, cât și studii de caz practice sau oportunități a unor schimburi de bune practici agricole.

Programul va continua cu seria 2023-2024, iar Clubul Fermierilor Români invită toți fermierii interesați să se înscrie, completând formularul disponibil la următorul link:

Mai multe detalii despre program sunt disponibile la butonul de mai jos:



Absolvenții seriei 2022-2023 a programului Antreprenor în Agricultura 4.0, alături de reprezentanții Clubului Fermierilor Români