Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 1 august 2022

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului


Piața locală începe să fie competitivă. Fermierii, din cauza degradării culturii de porumb și floarea-soarelui, aleg să păstreze grâul pentru a putea genera niveluri mai ridicate de profit printr-un preț mai mare în lunile următoare.

Piața orzului


Nu se întrevăd valori de tranzacție foarte mari în contextul terminării recoltei de grâu și în așteptarea recoltei de floarea-soarelui. Fermierii sunt într-o pauză binemeritată după prima parte a sezonului de recoltare.

Piața porumbului


Porumbul are cea mai ridicată cotă de tranzacționare dintre toate mărfurile de proveniență ucraineană. Ploile venite sub forma unor vijelii în ultimele zile nu mai pot influența cu nimic în termen de volum.

Piața semințelor de rapiță


Fermierii români rețin rapița în depozite, fapt generat de previziunile unei recolte foarte slabe a culturilor de primăvară și de faptul că prețul rapiței a coborât mult în indicații față de valorile din luna mai.

Piața semințelor de floarea-soarelui


Fermierii români nu au intenții foarte mari de vânzare. La orizont se vede o recoltă mult diminuată, ceea ce nu inspiră pe nimeni în a lua astfel de decizii, în primul rând, din cauza ipotezei de lucru în care fermierii nu pot onora cantitățile contractuale și sunt susceptibili de penalizări contractuale, iar în al doilea rând pentru că cererea și oferta vor readuce prețul mărfurilor la alte niveluri.

Piața boabelor de soia


Producția românească de soia este și ea pusă sub semnul întrebării. Cu toate că foarte mare parte este irigată, sunt și destul de multe hectare neirigate care, cu siguranță, vor trage în jos producția locală de soia.

Prognoza meteo


România, hartă precipitații

Prognoza meteo 31 iulie - 7 august 2022


Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.