Rapoarte piață cereale

Raport piață cereale 5 septembrie 2022

Stimați membri și parteneri,

Clubul Fermierilor Români asigură informarea continuă a membrilor săi în toate domeniile importante din agricultură care le impactează activitatea.

Raportul integral privind piața cerealelor este transmis cu titlu gratuit exclusiv membrilor Clubului Fermierilor Români (fermierilor care au aderat la asociația noastră).

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii pe e-mail la [email protected] sau vă invităm să vă abonați online, la link-ul de mai jos.

Piața grâului


În piața locală, procesatorii au intrat în modul de selectare calitativă. Interesul lor există, însă se bazează în mod clar pe segregarea calității, astfel că ofertele de preț se aliniază la calitatea grâului oferit spre achiziție.

Piața orzului


Indicațiile orzului coboară din nou și în această săptămână. La nivel local, încă este orz în cantități suficiente, dar avem aceeași retenție ca și în cazul grâului.

Piața porumbului


Indicațiile porumbului în portul Constanța sunt în scădere față de zilele precedente. Recolta românească de porumb nu are modificări în estimare și rămâne la același nivel de 8,2 mil. tone până vom strânge recolta de pe câmpii.

Piața semințelor de rapiță


Rapița este un element de profit pentru fermieri și un cash commodity, de asemenea, fapt care facilitează în mod normal transferul ei prin vânzare imediat după recoltare. Factorii din acest an însă au penalizat retenția și implicit tendința speculativă de vânzare târzie prin scăderea indicațiilor Euronext de la niveluri istorice până la echivalentul semințelor de floarea-soarelui.

Piața semințelor de floarea-soarelui


Recoltarea a ajuns în jurul valorii de 40% din suprafață, însă pe fondul ploilor din aceste zile, ea este, cu siguranță, întreruptă. Va fi reluată în această săptămână și estimăm că la maxim 10-15 septembrie 2022 ea va fi încheiată. Fermierii români au început să vândă pe măsura recoltării. În acest moment, nu mai există o problemă de aprovizionare a unităților de procesare.

Piața boabelor de soia


SUA - Starea culturilor de soia se menține la 57% bună spre foarte bună. Nu se văd deteriorări ale volumelor prognozate, de aproximativ 123,5 mil. tone.

Prognoza meteo


România

Prognoza meteo 3 - 10 septembrie 2022



Rapoartele de piață sunt realizate de Cezar Gheorghe, consultant senior și analist piața de cereale, care se implică astfel în acțiunile Clubului Fermierilor Români care vizează creșterea competitivității afacerilor fermierilor, securizarea profiturilor acestora și reducerea la minim a riscului potențial.

Fermerii interesați de accesarea serviciilor de consultanță în comerțul cu cereale pot intra în legătură cu Cezar Gheorghe pe e-mail: [email protected], sau telefonic: 0749.777.711.

Rapoartele săptămânale integrale sunt disponibile cu titlu gratuit membrilor Clubului sau pot fi încercate gratuit prin completarea formularului de la butonul de mai jos.

Toate drepturile rezervate. Textele, informațiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animațiile și materialele video, precum și dispunerea lor pe paginile de Internet Asociația Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă se supun legii protecției drepturilor de autor și altor legi de protecție.