Secretar Executiv Regiunea Moldova Sud

Radu Mărtinescu

Radu Mărtinescu este un tânăr fermier din zona de Sud a Moldovei, județul Vrancea, absolvent al Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București, ramura Autovehicule Rutiere. Radu se implică în activitățile fermei încă din copilărie, iar în prezent gestionează împreună cu familia o fermă performantă, orientată către digitalizarea și eficientizarea producției.

În cadrul fermei, se ocupă de tot ceea ce presupune managementul acesteia, de la alegerea utilajelor și mentenanța acestora, până la operațiunile din câmp și aspectele administrative.

Din dorința constantă de a crește și a se dezvolta, a urmat programul “Tineri Lideri pentru Agricultură”, fiind absolvent al primei ediții, iar trei ani mai târziu, a participat la programul de perfecționare managerială “Antreprenor în Agricultura 4.0”, ambele organizate de Clubul Fermierilor Români.

Din anul 2022, Radu ocupă funcția de Secretar Regional al Clubului Fermierilor Români pentru regiunea Moldova Sud. Este reprezentantul Clubului în zona sa, având rolul de a identifica problemele fermierilor de aici și de a le transmite către Club cu scopul de a găsi cele mai potrivite soluții.